| Albán sajtos lepény receptTésztafélék Hozzávalók: 12 db otthon készített friss réteslap, vagy 12 db mélyhűtött réteslap 50 dkg sós, morzsolt juhsajt, vagy 50 dkg morzsolt feta sajt 3 db habosra vert tojás 5 dl sűrű natúr joghurt 1 ¾ dl extraszűz olívaolaj Elkészítés: 1. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Egy 23x23 centiméteres szögletes sütőformát kibélelünk zsírpapírral és megkenünk olajjal. 2. A fetát összedolgozzuk a tojással és 4 evőkanál olajjal (sózni nem kell, mert a feta sós). 3. A réteslapokat kiterítjük, és nedves konyharuhával letakarjuk, nehogy kiszáradjanak. Az előkészített sütőformát kibéleljük 4, olajjal megkent réteslappal úgy, hogy a lapok a forma szélén túllógjanak. 4. Rákanalazzuk a sajtos keverék felét, betakarjuk 4 megolajozott réteslappal, de ezeknek levágjuk a túllógó széleit. A tetején elosztjuk a maradék sajtos tölteléket, az alsó lapok túllógó szélét oldalt ráhajtjuk a töltelékre, végül betakarjuk a maradék olajjal megkent réteslappal. 5. A lepény tetejét villával megszurkáljuk, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |