| Tepsis cukkini krémsajttal receptEgytálételek Hozzávalók: egy fél közepes cukkini két közepes nagyságú paradicsom 6 db koktél paradicsom egy nagy marék színes paprika egy lila hagyma két gerezd fokhagyma két tojás két evőkanál tejföl egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt) fél tömlős krémsajt egy evőkanál zsemlemorzsa só, bors egy evőkanál olaj egy kisebb dió nagyságú vaj Elkészítés: Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk. Kiolajazzuk a tepsit, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket, alól tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát,paradicsomot, újból cukkinit, megszórjuk borssal. Néhány szelet koktélparadicsomot félreteszünk. (A fenti képbe kattintva látható a tepsibe rakás folyamata) A zöldségre tesszük a következő öntetet: két tojást habosra verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtokat, valamint a zsemlemorzsát. Ízesítjük sóval, kis borssal. Majd nyakon öntjük a zöldségeket, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és forró sütőbe toljuk és készre sütjük . ( Nálam 180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sült.) Tanácsok: Kombinálható gombával is. Bármilyen sajtot fel lehet használni. Ha energiaszegényebb változatot szeretnénk akkor használjunk Anikó sajtot, vagy köményes sajtot, illetve mozzarellát. Önállóételként, de köretként is fogyasztható. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |