Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis csirkecomb zöldségekkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db csirkecomb

frissen őrölt fekete bors
700 g burgonya
200-250 g lilahagyma, mogyoróhagyma, fehér hagyma, vegyesen
8 gerezd fokhagyma
400 g csicseriborsó (konzerv)
150 g bio kukorica (konzerv)
150 g borsó (fagyasztott)
150 g fekete olívabogyó
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.
Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.
Hozzáadjuk a borsót, kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.
Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.
Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos csirkecomb » Tepsiben sütött csirkecomb » Tepsis csirkés csusza » Tepsis kekszes süti
» Rakott, bundás csirkecomb » Drevi tepsis krumplija » Tejfölös csirkecombok » Tepsis fasírt
» Pulykasült zöldségekkel » Sült tarja zöldségekkel » Görög csirkecombok » Csirkecomb kókuszbundában
» Csirkecomb ananászraguval » Mustáros, mézes csirkecomb » Tejben sült csirkecomb » Zöldséges tepsis cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.