| Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) receptHalas ételek Hozzávalók: 1,5 kg busaszelet (patkó) só Páchoz: só bors citromlé kb. 1 deci pár szál kaporzöld pár szál petrezselyemzöld Beforgatáshoz: teljes kiőrlésű liszt őrölt pisrospaprika Sütéshez: kevés kókuszolaj Elkészítés: A busaszeleteket besózzuk és kikeverjük a páclevet.Pácléhez összekeverjük a citromlevet a sóval, borssal, apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel.Ezt öntjük a besózott halra és állni hagyjuk jó fél órát vagy többet. Ha letelt az idő lecsöpögtetjük a halat és beforgatjuk teljesőrlésű liszt+pirospaprika keverékébe és kizsírozott tepsibe fektetjük őket, minden halszeletre egy nagyobb pötty kókuszolajat teszünk.Betoljuk a 180 C-os sütőbe és pirosra sütjük mindkét oldalát.Kb 30 perc alatt kész van.Félidőben megforgatjuk őket, hogy mindkét oldaluk piros legyen.Petrezselymes krumplit adunk mellé köretnek, zöldsalátával, majonézzel. Tanácsok: A tepsiben sülés közben érdemes óvatosan forgatni a halat szét ne essen! A busa gyenge ízű hal, így kétszer sózzuk.Egyszer önmagában egyszer a páccal.Ne féljünk fűszerezni. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: judit87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |