Tutireceptek.hu fejléc

Vanília pudingos csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

50 dkg finomliszt
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
3 dl tej
2.5 dkg élesztő
2 ek napraforgó olaj
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)

A krémhez

2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
6 dl tej
4 ek cukor

Elkészítés:
A krémhez megfőzzük a cukros tejben a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni. (figyeljünk arra, hogy ne hűljön ki teljesen, mert akkor darabos lesz és nem lehet elkenni a tésztán)
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd a megkelt élesztővel összeállítjuk, és jól kidolgozzuk.
Időnk függvényében kétféleképp is készíthetjük a tészát:
a) a kidolgozott tésztát nem kelesztjük, hanem kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra (70x70-es méretűre), megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, akár a beiglit, majd kb. 2 ujjnyira felszeleteljük a tésztát és vágott felével sütőpapíros tepsire helyezzük. A csigákat langyos helyen 40 percig kelesztjük.
b) a kidolgozott tésztát a klasszikus módon a duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, szeleteljük, tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük. (nekem 2 tepsire férnek rá a csigák, ezeket egyszerre légkeveréses sütőben sütöm 180 fokon. Amikor pirulni kezd a csiga, a hőfokot mérséklem kb. 150-160 fokra)


sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás - fahéjas rúd » Pudingos lepény » Sós csigák » Linda Pudingos sütije
» Csigabiga » Párizsis csiga » Pudingos lapocskák » Kakaóscsiga
» Puncsízű pudingos süti » Vaníliakrémes tekercs » Pudingos-túrós csiga » Vaníliakrémes almatorta
» Sonkás sajtos csiga » Vaníliás keksz 2 » Vaníliás lepény! » Vaníliamártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.