| Kókuszcsiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg porcukor 50 dkg finomliszt 3 db tojássárgája 1 csomag szalakáli 1 dl tej 25 dkg Ráma töltelék: 30 dkg kókuszreszelék 25 dkg porcukor 3 db tojásfehérje Elkészítés: A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha Ramával, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegyúrjuk, a tejes szalalkálit hozzáadjuk. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a porcukrot és a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, és meglisztezett gyúródeszkán egyenként kinyújtjuk, hogy 3 milliméter vastag téglalapokat kapjunk. Ezután a kókuszos töltelékkel megkenjük, és föltekerjük. A tekercseket éles késsel 1 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott kis csigákat Ramával kikent és liszttel beszórt tepsire fektetjük. A sütőt kb. 150 °C előmelegítjük. A sütemény kb. 15 perc alatt sül meg szép rózsaszínűre, de vigyázzunk, nehogy megégjen. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |