| Omlós kekszcsiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 darabhoz: 8 dkg porcukor 20 dkg liszt csipetnyi só 1 zacsi vaníliás cukor 15 dkg hideg vaj, vagy margarin 2 dkg kakaópor 1 tojássárgája 2 ek tejszín a kenéshez 1 tojásfehérje folpack a nyújtáshoz liszt sütőpapír Elkészítés: A porcukrot tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a liszttet,a sót a vaníliás cukrot meg a darabolt vajat, és összegyúrjuk.A masszából 25 dkg-ot kimérünk és folpackba csomagoljuk.A maradékot a kakaóporral barnára színezzük, és ezt is folpackba csomagoljuk. Mindkét tésztát egy órára a hűtőbe tesszük. Liszttel meghintett deszkán a világos és a barna tésztát 25 * 16 cm-es lapokká nyújtjuk. a kakaós lapot a tojásfehérjével vékonyan megkenjük. Ráfektetjük a világos lapot és hosszanti oldalánál fogva óvatosan feltekerjük. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük. A tekercset 1/2 cm vastagon felszeleteljük és 2-3 sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon tepsinként kb. 10 percig sütjük. A még forró csigákat a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, majd kihűtjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |