| Kekszalapú túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g vajas keksz 100 g pörkölt, darált mandula 100 g puha vaj 500 g túró 4 dl habtejszín 2 csomag habfixáló 100 g fruktóz 2 csomag vaníliás cukor 2 lap zselatin 1 citrom reszelt héja 2 doboz felezett barack konzerv jól lecsepegtetve 30 g étcsokoládé Elkészítés: A kekszet daráljuk le vagy törjük nagyon apróra. Keverjük hozzá a darált, pörkölt mandulát, majd az egészet dolgozzuk össze a vajjal. Ez lesz a torta alapja. Az alapot egy zsírpapírral kibélelt, kapcsos tortaforma aljára nyomkodunk és 30 percre hűtőbe rajkuk. Amíg az alap megszilárdul elkészítjük a krémet. A túrót keverjük össze a fruktózzal és a reszelt citromhéjjal. A tejszínhabot ferjük fel a habfixálóval, majd keverjük bele a két csomag vaníliás cukrot. A zselatint előírás szerint készítsük el. A tejszínhabot óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük bele a túróba, majd adjuk hozzá a zselatint. A hűtőből kivett alapra szépen rajuk le a felezett barackokat, majd öntsük le a krémmel. A tetejére reszeljük rá a csokoládét. A tortát tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Tanácsok: Más gyümölccsel is nagyon finom. Különösen forró nyári napokra ajánlom! A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |