| Tejszínes zöldbabsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg zöldbab 1 evőkanál méz 1/2 db citrom 2 evőkanál olíva olaj 1/2 cs. kapor v. zöldpetrezselyem 2,5 dl főzőtejszín só Elkészítés: A zöldbabot szálkáitól jól megtisztítjuk, 1/2 cm darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A mézet elkeverjük a citrom kifacsart levével, az apróra vagdalt kaporral (petrezselyemmel), átforgatjuk benne a levétől leszűrt babot, s egy éjszakára fóliával letakarva hűtőbe tesszük. Másnap tejszínnel leöntve adjuk asztalra. Sült szárnyasok mellé tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |