| Tejszínes karfiolleves vajas galuskával receptLevesek Hozzávalók: 2 db csirke farhát, 8 db csirke szárny, 50 dkg csirkemáj, 1 fej karfiol, 1 fej vöröshagyma, só, egész bors, 1 csomag petrezselyem zöld, 2 dl tejszín. Vajas galuska: 1 db tojás, 5 dkg vaj, csipet só, 5 dkg finomliszt. Elkészítés: A csirke farhátakat és a szárnyakat megtisztítom, eltávolítom a nem tetsző részeket. Hideg vízzel leöblítem, majd 1,4 liter hideg vízben egy darab megtisztított hagymával, sóval, szemes borssal felteszem főni. Csirke alaplevet főzök belőle; ha megfőtt, a szárnyakat, farhátakat kiveszem. Hűlés után a bőröket eltávolítom a húsokról, és kicsontozom az így kapott csirkehúst. Az átszűrt alap lébe teszem a megtisztított, megmosott, rózsáira szedett karfiolt, a finomra vágott petrezselymet, és újból főzni kezdem. Folyamatosan ellenőrzöm, hogy a karfiol megfőtt-e. Még mielőtt teljesen megpuhulna, beleszaggatom levesbetétnek a vajas galuskát, majd az epétől megtisztított csirkemájat. Vajas galuska: A galuskához az egész tojást, a vajat, a csipetnyi sót és a lisztet összekeverem, negyedóráig pihentetem. A forró levesbe mártott kiskanállal kiszaggatom, és a szaggatástól számított 5 percig főzöm. Ezután lassú keverés mellett hozzáadom dúsításképpen a tejszínt. A főzés legvégén megkóstolom, véglegesen beállítom sóval és frissen őrölt borssal az ízvilágot, majd tálalásnál hozzáadom a csontjáról lefejtett csirkehúst. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |