Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-gombás csirke serpenyőben recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 közepes méretű csirkemell,
30 dkg gomba,
1 evőkanál liszt vagy 1 teáskanál étkezési keményítő,
2 dl tejszín,
1 evőkanál tárkony,
5 dkg vaj,
só,
bors.

Elkészítés:
Tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre a gombát.
A csirkemellet vagdosd vékonyabb csíkokra, sózd, borsozd, majd szórd meg a liszttel.
Vedd elő a serpenyőt, és az olvasztott vajon pirítsd meg hirtelen a csirkefalatokat.
Ha kész, add hozzá a gombát, és pirítsd őket együtt pár percig.
Vigyázz, ne hagyd, hogy a gomba levet eresszen, még előtte öntsd fel az egészet a tejszínnel. Forrald fel, és rotyogtasd, míg be nem sűrűsödik.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirketócsni » Olasz csirke » Csípős csirke » Csirkemell őzgerincben
» Kukoricás csirke » Csirkeszárnyas egytál » Csirkés levelestészta » Burgonyás-tepsis csirke
» Könnyű ebéd csirkehúsból » "lábatlan csirke" » Gombás csirkecomb » Mézes banános csirkemell
» Borzas csirkemellfilé » Csirkével töltött gomba » Csirke idényzöldséggel » Avokádós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.