Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csirkemell zöldborsóval recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
1 1/2 kg zsenge, héjas zöldborsó,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom és vékony csíkokra vágom. Megsózom és 15 percig állni hagyom. Közben a zöldborsót kifejtem, a petrezselyemzöldet nagyon finomra vágom. A melegített vajon a csíkokra vágott csirkehúst fehéredésig pirítom. Közben néhányszor megkeverem, hogy a hús egyenletesen süljön. Ezután a zöldborsót ráöntöm, rálocsolom a tejszínt, megsózom, és fedő alatt, kis lángon, gyakori keverés közben puhára párolom. Ha levét már majdnem elfőtte, megszórom a petrezselyemzölddel és csipetnyi cukorral, ezután jól átforgatom. A tányéron ki-ki bőven megszórja reszelt sajttal. Ha nagy étkű a család, lehet kínálni hozzá párolt rizst is. (Ez utóbbit az étel elkészülte után hozzá kell keverni a zöldborsós csirkéhez.)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-tormás csirke » Sajtbundás csirkemell » Avokádós csirkemell » Sajtkrémes csirkemell
» Tejszínes kocka » Tejszínes gombás teszta » Barackos tejszínes csirke » Tejszínes zöldséges hús :)
» Tejszínes spárgakrémleves » Csirkemell eperszósszal » Brokkolis csirkemell 1. » Húsvéti töltött csirkemell
» Zöldséges csirkemell » Tejszínes toffee-muffin » Tejszines zöldséges haltál » Tahiti csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.