| Tejfölös-vajas-sajtos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 25 dkg teavaj 2,5 dkg élesztő 1 kávéskanál só 1 mokkáskanál cukor 2 evőkanál 20 %-os tejföl 2 db natúr v. tejszínes háromszögletű sajt Tetejére: 1 db tojás sárgája 1 evőkanál tej 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A tejfölt elkeverjük a cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, összedolgozzuk a sajttal, vajjal, élesztős keverékkel. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen 30 percig kelesztjük, majd hozzáadva a sót, - ismét átgyúrjuk. 1 cm vastagságra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírral kikent vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk, tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal és 30 perces kelesztés után 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép arany színűre megsütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |