| Tejfölös pogácsa cserebogár módra. receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg ráma margarin, 2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez, 3 dkg élesztő, 2,5 dl tejföl, 10-05 dkg főtt reszelt burgonya, 10 dkg reszelt sajt, só Elkészítés: Az élesztőt fél dl tejben fel futtatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint, és a tejfölt. Lány tésztát készítünk, melyet fél óránként 3x hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi szaggatóval szaggatjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Tanácsok: 5 dkg-os élesztőt szoktam megfelezni és így 2 alkalommal elég. Tejfölt 2 nagy evőkanállal teszek bele. 2 közepes nagyságú burgonyát főzők meg. A margarin ne legyen kemény! 4 cm átmérőjű szaggatót használok. 2x hajtogatom és a 3.-nál már szaggatom. Így is remekT Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Cserebogár8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |