Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös pogácsa cserebogár módra. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg ráma margarin,
2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez,
3 dkg élesztő,
2,5 dl tejföl,
10-05 dkg főtt reszelt burgonya,
10 dkg reszelt sajt,


Elkészítés:
Az élesztőt fél dl tejben fel futtatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint, és a tejfölt.
Lány tésztát készítünk, melyet fél óránként 3x hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi szaggatóval szaggatjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
5 dkg-os élesztőt szoktam megfelezni és így 2 alkalommal elég. Tejfölt 2 nagy evőkanállal teszek bele. 2 közepes nagyságú burgonyát főzők meg.
A margarin ne legyen kemény!
4 cm átmérőjű szaggatót használok.
2x hajtogatom és a 3.-nál már szaggatom.
Így is remekT

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Cserebogár8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos- joghurtos pogácsa » Káposztás pogácsa » Tejfölös-mustáros cukkini » Puha krumplispogácsa
» Töltött ropogós pogácsák » Céklás húspogácsa » Tejfölös pikáns csirkecomb » Juhtúrós-sajtos pogácsa
» Omlós tepertős pogácsa » Gombás-tejfölös pulykamell » Sajtos pogácsa » Zöld burgonyapogácsa
» Húspogácsa boros lében » Babos pogácsa » Tepertős pogácsa » Fini pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.