| Tejfölös csirke puliszkával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell -és comb vegyesen 2 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 1 pohár tejföl 40 dkg kukoricadara 1,5 liter víz 5 dkg sütőmargarin pirospaprika só bors olaj Elkészítés: A hagymát apróra vágom, az olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom. Beleteszem a húst, felöntöm annyi vízzel, hogy még ne lepje el, sózom, borsozom, és fedő alatt hagyom puhulni. Míg fő, felforralok 1,5 l vizet. A kukoricadarát egy olyan edénybe teszem, amiből szépen tudom majd csorgatni a forró vízbe. Ha lobog a víz, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett lassan beleöntöm a darát. Visszarakom a tűzhelyre, és 2-3 percig kevergetem, vigyázva, nehogy kifröccsenjen rám a fortyogó puliszka. Még melegen belekeverem a margarint, sózom, borsozom, és kivajazott őzgerincformában hagyom kihűlni, majd hűtőben tovább hűtöm. A formából kiöntve szeletelve tálalom, jól meglocsolva tejfölös csirkével. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |