| Tejfölös krumplifuta receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg krumpli liszt 1 egész tojás 3 ek tejföl csipet só 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: Főzd meg héjában a krumplit sós vízben, majd hagyd hűlni kicsit, húzd le a héját, és törd össze pépé egy nagyobb tálban. Add hozzá az 1 tojást 2 ek tejfölt, és annyi lisztet, hogy egy lágy állagú tésztát kapj. Keverd hozzá a reszelt sajtot. Majd nyújtsd ki kb 0.5 cm-re és szaggasd ki. Forró olajban kis lángon süsd ki aranybarnára. Tálaláskor tejföllel díszítsd a tetejét is. Tanácsok: Sokszor készítettem már krumplifutát (köszönet érte: LONKA 1974-nek), de ma tejfölt is tettem bele és fenséges lett. Akár köretként is, de uzsira is fogyasztható. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |