Tutireceptek.hu fejléc

Tejben-vajban főtt csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-70 dkg csirkemell
só és frissen őrölt bors
8-10 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj (sima is jó)
kb. 3,5 dl tej
5 dkg vaj
1 citrom
1 púpos evőkanál morzsolt zsálya
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
1. A csirkemellet felszeleteljük, majd megsózzuk-megborsozzuk, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és előkerítünk egy lábost.

2. A kiválasztott lábosban megforrósítjuk az olívaolajat, és pár perc alatt kevergetve aranybarnára pirítjuk rajta a fokhagymát. Ezután szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük őket, a helyükre beköltöztetjük a csirkemellet, és pár perc alatt megpirítjuk őket.

3. A megpirított csirkemellet leöntjük tejjel, hozzádobjuk a vajat, és megnézzük fel ér e a tej a hús feléig. Ha nem akkor kipótoljuk a kellő mennyiséggel. Az ízesítés következik: a citrom héjából krumplihámozóval vékonyan lehántunk 4 db 5 cm hosszú csíkot, amit a pirított fokhagymával meg a zsályával együtt belekeverünk a vajas tejbe.

4. Az ételt erős lángon felforraljuk, félig lefedjük, és mérsékelt tűzön 25 perc alatt halkan, visszafogottan készre rotyogtatjuk. Az csirkemell jól megpuhul, és főzés közben csak annyi a tennivalónk, hogy félidőben megkeverjük a húst, valamint ha elfőne róluk a tej, kipótoljuk.

5. Tálalás előtt átemeljük egy tálra a húst, és megcsináljuk hozzá a szószt. A lábosból kihalásszuk és kidobjuk a citromhéjat, majd a vajas-fokhagymás tejet turmixgéppel összedolgozzuk az étkezési keményítővel, és visszaöntjük az üresen maradt lábosba. Megsózzuk-megborsozzuk, mérsékelt lángon kézi habverővel 1-2 perc alatt sűrűre főzzük, és rálocsoljuk a csirkemellre. Ha gondoljuk, reszelhetünk a tetejére kevés friss citromhéjat is.

Tanácsok:
Főtt tésztát szoktunk mellé enni, de a rizs vagy krokett sem rossz választás.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: napraforgó4.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csirkemellfalatok » Gombás csirkemellfilé » Napsugár csirkemell » Tavaszi párolt csirkemell
» Natúr sült csirkemell » Rakott csirkemell almával » Mézes-naracsos csirkemell » Paplanos csirkemell
» Csirkemell zöldségekkel » Chilis csirkemell csíkok » Csirkemell őzgerincben » Mézes-diós csirkemell
» Gombás- sajtos csirkemell » Csirkemell pörkölt » Fűszeres csirkemell » Rakott csirkemell baconnel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.