| Tejbegríz-gombóc rebarbaraszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A gombócokhoz: 5 dl tej 2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál porcukor + a szóráshoz 1 rúd fahéj 15 dkg búzadara A rebarbaraszószhoz: 50 dkg rebarbara 2, 5 dl piros szőlőlé 1/2 citrom 3 evőkanál cukor Valamint: 3 evőkanál vagdalt dióbél mentalevelek a díszítéshez Elkészítés: A gombóchoz a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a porcukorral és a fahéjjal. Belekeverjük a grízt, kevergetve sűrűre főzzük, kivesszük a fahéjat és a tejbegrízt lefedve puhulni és hűlni hagyjuk. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. A citrom héját lereszeljük. A szőlőlevet a citromhéjjal felforraljuk. Belekeverjük a rebarbarát és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, amíg elolvad. Kivesszük a rebarbara felét egy tálkába, a maradékot botmixerrel péppé zúzzuk, szitán átpasszírozzuk, majd a félretett rebarbarát visszatesszük. (Ez a szósz jól illik túrógombóc mellé is.) Közben a diót kissé megpirítjuk, 2 evőkanálnyit a tejbegrízbe keverünk. Vízbe mártott fagyis vagy evőkanállal gombócokat szaggatunk ki a masszából. Megszórjuk a maradék dióval meg a porcukorral, és mentalevelekkel díszítve, a rebarbaraszóssszal kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |