| Túrós Gúla receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 12 dkg porcukor 12 dkg liszt 1 csomag sütőpor baracklekvár Krémhez: 0,5 kg túró 3 dl tejszin 20 dkg porcukor 1,5 dl tej 1 csomag zseletin pár szem baraskbefőtt Elkészítés: A tésztához szükséges alapanygokból lekváros piskótatekercset készítünk.Amikor teljesen kihült, felszeleteljük és egy folpackkal kibélelt kerek tálat egy sorban kirakunk vele. A krémhez a túrót villával összetörjük a cukorral éa a tejszinnel. A tejet meglangyosítjuk, csomómentesen elkeverjük benne a zseletint és a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet. A formába beleöntjük a krémet és lefedjük piskótatekercsekkel.Hűtőben dermesztjük fél napig. Fogyasztás előtt lapos tálcára kiborítjuk. Tanácsok: Baracklekvár helyett más gyümölcsízt is használhatunk. De a túrókrémhez lehetőleg olyan gyümülcsöt adjunk, amilyen lekvárral megtöltöttük a piskótatekercset. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |