| Tavaszi húsos zöldségkuglóf receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús 2 zsemle 1 kis csokor sárgarépa 1 csokor újhagyma 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 8 dkg csiperkegomba 6 evőkanál olaj 2 főtt tojás 2 tojás őrölt bors só Elkészítés: A darált húst tegyük keverőedénybe, majd adjuk hozzá az előzőleg beáztatott, és kinyomkodott zsemléket. A sárgarépát, újhagymát, vöröshagymát, csiperkét vágjuk kisebb kockákra, és forró olajban pirítsuk világosbarnára. Szórjuk meg petrezselyemmel, forgassuk át, és ha langyosra hűlt, keverjük a húshoz. Adjuk hozzá az apró kockákra vagdalt főtt tojásokat, a nyers tojásokat, és fűszerezzük sóval, borssal. A húsos-zöldséges masszát alaposan dolgozzuk össze, és töltsük egy vékonyan kiolajozott kuglófformába. Ha a húsos zöldségkuglóf elkészült, pihentessük 20 percig, borítsuk ki a formából, és cikkekre vágva tálaljuk. Tanácsok: Melegen is, hidegen is finom! Bármilyen körettel tálalható, és szendvicsbe is nagyon jó. Ha nem kuglofformában akarod sütni, jó az őzgerinc is! Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 562 kcal A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |