| Tatárbifsztek receptHúsételek Hozzávalók: 50-60 dkg marhacomb vagy fehérpecsenye + 1 fej vöröshagyma + 2-3 gerezd fokhagyma + 1 db tojás + só + őrölt fekete bors + worcestershire szósz + ketchup + mustár + csípős piros arany + 1-2 csomag szeletelt kenyér + teavaj + salátafélék + Elkészítés: Azért nehéz ez a recept, mert mindenhol csak ízlés szerint írják a fűszereket. Én megpróbálom most részletesen leírni, magam hogyan készítem: A marha színhúst a nagy fej hagymával és a fokhagymával pépesre aprítom (darálógépben, turmixgépben, kinek mije van). (Muszáj így készítenem, mert a család nem szereti, ha nagyobb hagymadarabokat talál a húsban és ezzel is megy el az főzési idő nagy része.) A pépes hagymás húst nagyobb tálba rakom, ebben fogom a többi hozzávalóval összekeverni és tálalni is. Kisebb mélyedést készítek a húsba, ebbe rakom bele az egész tojást (van aki csak a sárgáját rakja bele, én nem cicózok vele, megy bele az egész :) ). A 60 dkg adaghoz 2-2,5 teáskanál sót rakok, 0,5-1 teáskanál borsot. A mustárból csak annyit, mint a tojássárgája, nem sokat, mert akkor nagyon átveszi az ízét. Ezt így összekeverem, utána rakom bele a ketchupot és a worchestershire szószt. Ezekből annyi kell, hogy mikor kevered, kellemes krémes állagú legyen, ízre pedig kicsit édeskés. Aki csípősen szereti, tehet bele 1-2 teáskanálnyi csípős piros aranyt (én ezt szeretem jobban, mert jobb lesz tőle a bifsztek színe is) vagy erős pistát. A tálban szépen elsimítom az immár készre kevert húst, pár karika hagymával, paprikával, esetleg szellősen szórt friss petrezselyem zölddel díszítem. Hűtőben állni hagyom. Általában egy nappal előbb elkészítem, így összeérnek az ízek. Jobban kiérezhető a hagyma íze, valamit nem lesz olyan édes ízű a ketchuptól és a w. szósztól, csak kellemesen. A csípősségét sem lehet így első falatra érezni, csak miután lenyelted a falatot, lágyan a szájpadlásban. :) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: EÁ Bella Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |