| Tárkonyos tökfőzelék joghurttal receptFőzelékek Hozzávalók: 1 zsenge spárgatök (kb. 75 dkg-os) 1 evőkanál olívaolaj 2 teáskanálnyi tárkony 1 fej főzőhagyma 1 gerezd fokhagyma 37,5 dkg natúr joghurt só bors fehérborecet ízlés szerint Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágom, a tököt almareszelőn lereszelem, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. A hagymákat az olajon üvegesre pirítom, rádobom a szárított tárkonyt, összekeverem, beleteszem a tököt, fűszerezem sóval és borssal. Kb. 10 perc alatt majdnem puhára párolom. Végül belekeverem a joghurtot és az ecetet. A kész főzeléket apróra vágott vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálalom. Tanácsok: Akik nem szeretik kaprosan a tökfőzléket, érdemes kipróbálniuk A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |