| Tárkonyos, sörös bárányragu receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csontos báránylapocka, 1 nagyobb sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 kisebb karalábé, só, egészbors, 3 szál friss tárkony, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 ek olaj, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 ek liszt, 2 dl sör, 2 ek tárkonyecet, 1 kiskanál citromlé A körethez 40 dkg rizs, 6 dl húsleves sáfrány, 2 dkg mazsola Elkészítés: A húst kicsontozzuk, és kockákra vágjuk.A csontot annyi vizzel, amennyi éppen ellepi feltesszük főni. A meghámozott hasábokra vágott zöldséget beletesszük, sóval, egészborssal fűszerezzük, a tárkony szárát összekötve beledobjuk, és lassú forralással alaplevet főzünk.A megtisztított finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, a bárányhúst beletesszük, és fehéredésig pirítjuk.A kisebb kockákra vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk, és az egészet nagy lángon jól megpirítjuk. A leszűrt alaplével felöntjük, majd takaréklángon készre pároljuk. A liszttel meghintjük, és a sörrel felengedjük. A finomra vágott tárkonylevéllel, a tárkonyecettel és a citromlével pikánsra ízesítjük, és felforraljuk.Közben a körethez a rizst a forró olajon megforgatjuk, a húslevessel felöntjük.Leheletnyi sáfránnyal ízesítjük, majd fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk,végül a mazsolát beleszórjuk. A bárányragut a mazsolás rizzsel körítve , friss tárkonylevéllel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |