| Tárkonyos csirkeragu leves Anita módra receptLevesek Hozzávalók: 1 kg cs.mell filé (lehet pulyka is) 2 közepes fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 dl olaj 1,5 dl fehérbor só ízlés szerint 1 kg mirelit mexikói v vegyes zöldségkeverék 1 tasak morzsolt tárkony 8 maggi szárnyashúsleves kocka 2 nagy doboz tejföl kb 5 liter víz ízlés szerint citromlé (én kb 6-7 evőkanállal szoktam tenni) Elkészítés: A hagymákat pépesre aprítjuk, olajon kicsit megfuttatjuk, majd ráteszzük az apróra vágott cs.mellet. Fehéredésig pirítjuk. Majd a fehérborral röviden pároljuk, sózzuk. Miután a bort elpároltuk, hozzáadjuk a zöldségkeveréket a vizet és a leveskockákat. Készre főzzük. Kb 35-40 perc alatt. Ha elkészült, öntsük bele a morzsolt tárkonnyal kikevert tejfölt. Első forrásnál elzárhatjuk a tűzhelyet. Citromlével izesítsük. Melegen, de akár hidegen is tálalhatjuk! Tanácsok: Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!! A receptet beküldte: Cs.Anita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |