| Tarkababos egytál bulgurral receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy lapocka 20 dkg füstölt kolbász 20 dkg füstölt szalonna 1 csésze tarkabab 1 csésze bulgur vagy tarhonya 1 fej vöröshagyma 4 gerezd préselt fokhagyma 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 késhegynyi őrölt bors 1 db füstölt ízű ízesítő kocka Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágva kisütjük, leszűrjük, a pörcöt félre tesszük. Az előző nap beáztatott babot puhára főzzük, szintén leszűrjük. A kisütött zsír felében megdinszteljük a felkockázott hagymát, bele tesszük a feldarabolt húst, fehéredésig pörköljük, majd megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt. Míg fő, a szalonna maradék zsírjában megpirítjuk a bulgurt (vagy tarhonyát), felengedjük 2 csésze vízzel, s megfőzük. Mikor a hús megpuhult, a szaftjába belemorzsoljuk a fültölt ízű kockát, beleadjuk a leszűrt babot, majd a bulgurt (vagy tarhonyát), a fokhagymát, a sült pörcöt és az egészet összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, s amennyiben szükséges utánsózzuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |