| Talgiatelle alle cipolle receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók 2 főre: 25 dkg tészta, 2 fej lilahagyma, 15 dkg húsos szalonna, fekete olivabogyó, 2 evőkanál tejszín (nem főző!), só, bors, olivaolaj Elkészítés: A lilahagymát felcsíkozom, és egy kis olivaolajon ressre pirítom a szalonnát apró kockákra vágom, zsírjára sütöm, belekeverem a hagymát a kimagozott fekete olivabogyót, sózom, borsozom Kifőzöm a tésztát, ha kész leszűröm, majd 2 kanál főzővízzel és a tejszínnel elkeverem, rászedem a hagymás szalonnás öntetet. Pecorinóval tálalom. Tanácsok: Egyszerű hozzávalókból áll, majdnem olyan, mint egy jó hagymás szalonnás rántotta. Igazából a tagliatelle nem nagyon illik hozzá (szerintem), de csak ez volt éppen itthon. Rövid, nem bordázott tésztával szoktam főzni: garganelli, penne lisce (a rigate ellentéte, azaz, nem bordázott, hanem sima), de esetleg egy rigatoni romani is megteszi. Farfalle semmiképp! Ugyanezt a szószt sok tejszínnel (hurrá!) hagymatortára szoktam rakni. Azt is érdemes kipróbálni. A receptet beküldte: csillibilli112 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |