| Spagetti Giuseppe receptTésztafélék Hozzávalók: 50dkg spagetti 30dkg gépsonka v sonka 20dkg gomba 20-25dkg sajt 10dkg vaj 5db főtt tojás 2,5dl félédes pezsgő v bor(a pezsgővel lágyabb az íz) 20dkg paradicsompüré 2 nagyobb paradicsom só,fehér bors,bazsalikom,oregáno szerecsendió,cukor Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit,hideg vízben hűtjük,lecsepegtetjük. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat,beletesszük a megtisztított,szeletekre vágott gombát,a felkockázott sonkát és a paradicsomot.Sóval,csipetnyi cukorral,borssal,bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.Összefőzzük.Fokozatosan hozzáöntjük a pezsgőt.Amikor ismét kezd sűrűsödni hozzáadjuk a kockára vágott,főtt tojásokat,és csipetnyi szerecsendiót.A raguval összekeverjük a spagetti tésztát,meg kóstoljuk,ha kell utána sózunk.Tűzálló tálba(tepsibe)tesszük.Megszórjuk a reszelt sajttal,és forró sütőben kb 20 percig sütjük. A receptet beküldte: csiga4dada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |