| Tabulé receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csésze bulgur 2 csésze kockázott paradicsom 2 csésze kockázott kígyóuborka fél csészényi kockázott lilahagyma (lehet újhagyma is) 2 csésze aprított petrezselyem fél csésze menta 1 egész citrom héja és leve 3 evőkanál olívaolaj 1 kanálnyi őrölt kömény só bors Elkészítés: A bulgurt nyakonöntjük két csésze forró vízzel vagy zöldséglével, lefedjük, és állni hagyjuk. Ha már szépen megszívta magát, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát, a megmosott, felaprított petrezselymet és mentát. Egy külön tálkába tesszük a finomra reszelt citromhéjat és a citrom kifacsart levét, az olívaolajat, 1 evőkanálnyi őrölt köményt, csipetnyi sót és borsot, majd a szószt ráöntjük a zöldséges bulgurra. Úgy a legjobb, ha fogyasztás előtt néhány órát a hűtőben tároljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |