Tutireceptek.hu fejléc

Tabulé recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csésze bulgur
2 csésze kockázott paradicsom
2 csésze kockázott kígyóuborka
fél csészényi kockázott lilahagyma (lehet újhagyma is)
2 csésze aprított petrezselyem
fél csésze menta
1 egész citrom héja és leve
3 evőkanál olívaolaj
1 kanálnyi őrölt kömény

bors

Elkészítés:
A bulgurt nyakonöntjük két csésze forró vízzel vagy zöldséglével, lefedjük, és állni hagyjuk. Ha már szépen megszívta magát, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát, a megmosott, felaprított petrezselymet és mentát. Egy külön tálkába tesszük a finomra reszelt citromhéjat és a citrom kifacsart levét, az olívaolajat, 1 evőkanálnyi őrölt köményt, csipetnyi sót és borsot, majd a szószt ráöntjük a zöldséges bulgurra. Úgy a legjobb, ha fogyasztás előtt néhány órát a hűtőben tároljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis-tejszínes ragu » Gombával töltött tök » Chilis bab/keményító napra/ » Virslis zöldbab (egytálétel)
» Tojásos-lecsós gomba » Görög aprópecsenye » Csirkemelles trikolortészta » Tejfölös sajtos tortilla
» Füstölt húsos káposzta » Sajtos lepény sonkával töltve » Vargányaragu tésztával » Olcsó tonhalas paella
» Kukoricatócsni » Szalonnás lecsó » Savanyú tojás melegen » Virslicsoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.