| Sajtos lepény sonkával töltve receptEgytálételek Hozzávalók: 1 bögre kefír fél teáskanál só fél teáskanál cukor fél teáskanál szódabikarbóna 1 bögre reszelt sajt 1 bögre sonka, vagy virsli (felszeletelve) 2 bögre liszt olaj a sütéshez Elkészítés: A kefirt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát keverd össze. Add hozzá a reszelt sajtot és a lisztet és gyúrd össze a tésztát. A tésztát oszd 10 darabra. A tésztadarabokból formálj gömböket és nyújtsd vékonyra. A tölteléket oszd el a kinyújtott tésztákon egyenletesen. A lepény széleit hajtsd fel, hogy befedje a tölteléket. A tetejét kicsit nyomkodd meg. Egy serpenyőben forrósíts olajat és egyenként süsd ki a lepényeket. Tanácsok: A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-es bögrét használunk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |