| Szűzpecsenye három hagymás bulgurral receptHúsételek Hozzávalók: szűzpecsenye, só, bors, paprika, vaj a sütéshez A körethez (4 főre): 400 ml bulgur, 100 g medvehagyma, 50 g vaj, 1 csokor újhagyma, 1 közepes fej lila hagyma, só, tört színes bors, víz Elkészítés: A szűzpecsenyét hártyázzuk le, ha szükséges, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Klopfoljuk ki, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, tört színes borssal, fűszerpaprikával. Hevítsünk fel serpenyőben vajat, és magas hőfokon hirtelen süssük a hússzeletek minden oldalát pirosra. A hagymákat vágjuk apró darabokra, kockákra, majd a vajon dinszteljük meg. A bulgurt mossuk át, majd csepegtessük le, és adjuk a hagymákhoz. 1-2 percig dinszteljük őket együtt. Öntsük fel másfél-kétszeres vízzel, fűszerezzük. Forraljuk fel, majd fedő alatt, takarékon pároljuk puhára úgy, mintha rizst párolnánk. Tavasszal friss medvehagymával tálaljuk, egyébként zöld salátával. Recept:Rita konyhája A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |