Tutireceptek.hu fejléc

Szűzpecsenye három hagymás bulgurral recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
szűzpecsenye,
só,
bors,
paprika,
vaj a sütéshez

A körethez (4 főre):
400 ml bulgur,
100 g medvehagyma,
50 g vaj,
1 csokor újhagyma,
1 közepes fej lila hagyma,
só,
tört színes bors,
víz

Elkészítés:
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, ha szükséges, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre.
Klopfoljuk ki, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, tört színes borssal, fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel serpenyőben vajat, és magas hőfokon hirtelen süssük a hússzeletek minden oldalát pirosra.
A hagymákat vágjuk apró darabokra, kockákra, majd a vajon dinszteljük meg.
A bulgurt mossuk át, majd csepegtessük le, és adjuk a hagymákhoz.
1-2 percig dinszteljük őket együtt.
Öntsük fel másfél-kétszeres vízzel, fűszerezzük.
Forraljuk fel, majd fedő alatt, takarékon pároljuk puhára úgy, mintha rizst párolnánk.
Tavasszal friss medvehagymával tálaljuk, egyébként zöld salátával.

Recept:Rita konyhája


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromszéki palacsinta » Póré- és hagymasaláta » Tepsis hagymás gomba » Hagymás zöldbabsaláta
» Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás camembert-leves » Hagymás pulyka comb » Újhagymás tonhalkrém
» Sonkás-hagymás sajtkrém » Medvehagymás-sajtos kifli » Zöldborsós szűzpecsenye » Háromszéki pogácsa
» Libacomb fokhagymásan » Hagymás burgonya » Lilahagymás krumplipüré » Fokhagymás csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.