| Szűzérmék mazsolás gesztenyeraguval, barackos rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 2 egész szűzpecsenye 8 dkg gesztenye 1 csipet só 2 ek étolaj 1 fej lilahagyma 3 dl tejszín 1 dooz gyors rizs 1 kk szegfűszeg (őrölt) 8 dkg mazsola 8 dkg dió 1 doboz barack befőtt Elkészítés: A szűzpecsenyét leszeleteljük és a szeleteket kissé kiverjük,sózzuk majd serpenyőben kevés olajon elősütjük. A hagymát kockára vágjuk, és megdinszteljük a megmaradt zsiradékon. Rárakjuk a mazsolát,diót és aprított gesztenyét. Felöntjük tejszínnel és kiforraljuk és visszarakjuk a hússzeleteket.10 percig forraljuk. A barackot felkockázzuk és a kész párolt rizsbe keverjük, kevés őrölt szegfűszeggel fűszerezzük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |