| Barackos pizza receptTésztafélék Hozzávalók: 1 dkg élesztő, 25 dkg liszt, 1 tojás, 3 dkg olvasztott vaj, 1 csipet cukor, 20 dkg meggylekvár, 10 dkg mandulaforgács, 20 fél barack (konzerv is lehet). Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük 1 evőkanál langyos vízzel, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a vajat, a cukrot és kb. 1 dl vizet. Sóval ízesítjük, és addig keverjük, amíg a tészta fényes lesz, és nem ragad a kezünkhöz. Meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyjuk, és legalább kétszeresére dagadt. A tésztát lisztezett deszkán lepénnyé nyújtjuk (kb. 25 cm átmérő). Sütő papírral kibélelünk egy sütő lapot, és rátesszük a tésztát. A barackbefőttet leszürjük, lecsepegtetjük. A tésztát megkenjük a lekvárral, rászórjuk a mandulaforgácsot, és ráborogatjuk a barackokat. A tésztát még 15 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és a pizzát kb. 25 percig sütjük. Melegen, tejszínhabbal kínáljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |