| Pali szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg porcukor 2 tojás 2 evőkanál kakaó 2 evőkanál méz 2 mokkáskanál szódabikarbóna 5 dkg vaj 40 dkg liszt Krémhez: 1 puncs pudingpor 1 vaníliás pudingpor 5 dl tej 1 ek liszt 20 dkg porcukor 25 dkg margarin Elkészítés: A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) gőz fölött 5 percig főzzük, utána hozzákeverjük a lisztet. Három lapba nyújtjuk, és tepsi hátulját margarinozva, megsütjük. (a nyújtást a tepsi hátulján végezzük! A krémhez megfőzzük külön-külön a pudingporokat és az 1-1 ek.liszt 0,5-0,5 dl tejben, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé osztjuk, egyik felét a kihűlt puncsos krémhez, másik felét a vaníliáshoz keverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot, a vaníliásba pedig vanilia aromát. Egyik tésztalapot a puncsos krémmel kenjük meg, rá a másik lap, arra pedig a vaníliás krém és a tésztalap. A tetejére csokimázt teszünk. Inkább másnap fogyasszuk, hogy megpuhuljon! A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |