| Likőrös dominószelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 16 dkg kristálycukor 2 dkg kakaópor 15 dkg liszt fél csomag sütőpor A krémhez: 50 dkg túró 2 csomag vaníliás cukor 2 teáskanál citromlé 1,5 dl baracklikőr 20 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor A tetejére: 20 dkg ét tortabevonó 5 dkg piros marcipánmassza Elkészítés: A tojásokat a cukorral krémesre kikeverjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon kb. 8 percig sütjük. A sütőpapírt azonnal lehúzzuk róla. A krémhez a túrót a vaníliás cukorral, a citromlével és a likőrrel ízesítjük, majd összekeverjük. A margarint a porcukorral krémesre kikeverjük, és a masszába vegyítjük. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A 2 lapot a túrókrém 1/3-ával összeragasztjuk. A megmaradt túrókrémet a második lapra simítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, és dermedni hagyjuk. A durvára felaprított ét tortabevonót forró vízgőzben megolvasztjuk, és sütőpapírra simítjuk. A süteményt 4x8 cm-es szeletekre felvágjuk. A megszilárdult csokoládéból 4x4 cm-es lapocskákat vágunk, és kettesével a szeletekre fektetjük. A piros marcipánmasszát porcukorral megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd apró szíveket vágunk ki belőle, és óvatosan a csokoládérétegre illesztjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |