Tutireceptek.hu fejléc

Likőrös dominószelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
16 dkg kristálycukor
2 dkg kakaópor
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál citromlé
1,5 dl baracklikőr
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
A tetejére:
20 dkg ét tortabevonó
5 dkg piros marcipánmassza

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral krémesre kikeverjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon kb. 8 percig sütjük. A sütőpapírt azonnal lehúzzuk róla.

A krémhez a túrót a vaníliás cukorral, a citromlével és a likőrrel ízesítjük, majd összekeverjük. A margarint a porcukorral krémesre kikeverjük, és a masszába vegyítjük.

A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A 2 lapot a túrókrém 1/3-ával összeragasztjuk. A megmaradt túrókrémet a második lapra simítjuk.

Hűtőszekrénybe tesszük, és dermedni hagyjuk.

A durvára felaprított ét tortabevonót forró vízgőzben megolvasztjuk, és sütőpapírra simítjuk.

A süteményt 4x8 cm-es szeletekre felvágjuk. A megszilárdult csokoládéból 4x4 cm-es lapocskákat vágunk, és kettesével a szeletekre fektetjük.

A piros marcipánmasszát porcukorral megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd apró szíveket vágunk ki belőle, és óvatosan a csokoládérétegre illesztjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáslikőrös képviselőfánk » Tojáslikőrös húsvéti torta » Tojáslikőrös szelet » Tojáslikőrös tortácska
» Tojáslikőrös puncs » Tojáslikőrös muffin » Tojáslikőrös kuglóf » Likőrös szemek
» Konyakos-likőrös melegítő » Almás-fahéjas kevert » Igazi túrógombóc » Diógolyó
» Retro mandula » Gesztenye-torta » Bounty szelet2 » Őzháttorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.