Tutireceptek.hu fejléc

Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(1 személyre)

15-20 dkg csirkemell filé
2 ek. szójaszósz
1 mk. tabasco szósz

2-3 ek. kókuszolaj

Zöldségek:

sárgarépa
cukkini
fejes káposzta

bors
3-4 ek. édes balzsamecet

Elkészítés:
A felcsíkozott csirkemell filét pár órát állni hagytam a szójaszósz és tabasco szósz jótékony együttesében:) Sózni soha nem sózom meg, megfelelő ízt adnak a szószok. Só pedig van azokban.
A kókuszolajat felforrósítottam egy serpenyőben, beleöntöttem a húst, a szószokkal együtt és addig pirítottam, míg a hús kifehéredett, belseje se volt már piros. Ekkor kiszedtem a húst őket a serpenyőből és amíg a zöldségek elkészültek, melegen tartottam.
A zöldségeket (mindenki maga dönti el, mennyi zöldséget tud, vagy szeretne megenni) kb. egyforma csíkokra szeleteltem. Amikor a hús elkészült, a visszamaradt, forró kókuszolajra öntöttem a zöldségeket. Enyhén megsóztam, borsoztam és annyi ideig pirítottam őket, amíg még roppanósak maradtak (pár perc). Ekkor öntöttem rá a balzsamecetet. Kicsit összekevertem és kiszedtem a serpenyőből a zöldségeket is és máris tálaltam. Vágott petrezselyemzölddel szórtam meg a zöldségeket.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell Mérő módra » Extra sajtos csirkemell » Húsvéti rakott csirkemell » Fűszervajas csirkemell
» Narancsszószos csirkemell » Sajtos csirkemell » Mustáros tepsis csirkemell » Citromszószos csirkemell
» Csodás csirkemell :) » Avokádós csirkemell » Mandulás csirkemell » Bolgár lecsós csirkemell
» Kapros csirkemell » Kokusz csikok » Hawannai csirkemell » Alufóliás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.