| Szezámmagos keksz receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 tojás 7,5 dkg nádcukor (lehet sima kristály is) 6 dkg szezámmag 5 dkg fehércsoki 10 dkg vaj 1 csipet só Elkészítés: A Fehércsokit először lereszeljük, vagy aprítóban apróra vágjuk. A tojást kikeverkük a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót (szezámmag, fehércsoki, só, liszt), a vajat hidegen, kisebb darabokra vágva adjuk hozzá és összegyúrjuk a tésztát. Ha szépen összeállt fél órára hűtőbe tesszük. A lehőtött tésztát lisztezett táblán 3-5 mm-eresre kinyújtjuk és kb 180-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjuk. Akkor jó, ha az alja már aranybarna, a teteje pedig még fehér. Tanácsok: A fél óra a hűtőben tényleg csak fél óra legyen, különben csak nagy nehézségek és sok melegítés árán lehet nyújthatóvá varázsolni a tésztát. Ha nehezen áll össze a tészta, tehetünk hozzá még vajat, viszont ha túl ragacsos, akkor liszttel orvosolhatjuk a problémát. Nálunk teljesen barnára pirított változat is készül, mert a párom úgy szereti, ezért nem kell megijedni, ha a teteje is megbarnul, úgy is finom. :) Jó sütögetést!!! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: kiki8400 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |