| Szénhidrátcsökkentett házilag gyúrt tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 12 dkg TK. ROZS liszt, 15 dkg szezám liszt 7 dkg lenmagpehely 1 db tojás 2 dl víz Elkészítés: 1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és beleütjük a tojást. Villával apránként beledolgozzuk a lisztbe. 2. Egy bizonyos ponton túl már nehéz a villával dolgozni, ekkor kézzel gyúrjuk tovább a tésztát nem ragadósnak kell lennie. 3. A tésztacipót ellapítjuk, megint összedolgozzuk, majd tenyerünk alsó részével jól lenyomkodjuk. 4/a. A kézi nyújtáshoz belisztezünk egy tiszta deszkát és egy nyújtófát. A tésztát a nyújtófával középről kiindulva, kifelé nyújtjuk, körbe-körbe. Addig nyújtjuk, amíg szinte áttetszővé nem válik. 5/a. A tészta kézi felvágásához a tésztalapot lazán feltekercseljük, ellapítjuk. A tekercset éles, nagy késsel különböző vastagságokban felvágjuk. A tésztacsíkokat szétrázzuk, és tiszta ruhára fektetve szikkadni hagyjuk. Tésztagép használatával: 4/b. Ahhoz, hogy a tésztát géppel tudjuk kinyújtani, több darabra kell osztani, majd kézzel ellapítani. A tésztagépet a legnagyobb szélességbe állítjuk, majd mindegyik darabot áthajtjuk rajta. Egy fokozattal kisebbre állítjuk a rést és megismételjük a folyamatot. Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem érte a kívánt vastagságot. 5/b. A kinyújtott tésztát kb. 30 cm hosszú téglalapokká vágjuk. A gépbe beletesszük a kívánt betétet és áthajtjuk rajta a tésztát. Tiszta ruhára fektetve 90-100 percet szikkadni hagyjuk. Tanácsok: Széles metélt cérna metélt töltött raviolit vagy tortellinit is lehet készíteni. belöle Elkészítési idő: 100 perc Kalóriatartalom: 248.3 kcal Szénhidráttartalom: 16.49 gramm Zsírtartalom: 11.7 gramm A receptet beküldte: Cetrin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |