| Piemont-i fondü receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 60 dkg emmentáli (Fontina) 1 liter tej 5 dkg vaj 6 tojássárgája só bors kenyér Elkészítés: A sajtot vágjuk apró kockákra és öntsük rá a tejet. Hagyjuk pihenni hűvös helyen 12 órán át. Ezután tegyük a fondü-edénybe, és gőz fölött, folyamatosan keverve olvasszuk meg a sajtot. Tegyük takarékra a lángot. Adjuk az olvadt sajthoz a vajat, egyenként a tojások sárgáját, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük az asztal közepére a fondü-készletet, helyezzük rá az edényt, kínáljunk mellé felkockázott pirítóst. Piémont-ban fehér szarvasgombát is hintenek a sajtba az utolsó pillanatban. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |