Tutireceptek.hu fejléc

Piemont-i fondü recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
60 dkg emmentáli (Fontina)
1 liter tej
5 dkg vaj
6 tojássárgája

bors
kenyér

Elkészítés:
A sajtot vágjuk apró kockákra és öntsük rá a tejet. Hagyjuk pihenni hűvös helyen 12 órán át. Ezután tegyük a fondü-edénybe, és gőz fölött, folyamatosan keverve olvasszuk meg a sajtot. Tegyük takarékra a lángot. Adjuk az olvadt sajthoz a vajat, egyenként a tojások sárgáját, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük az asztal közepére a fondü-készletet, helyezzük rá az edényt, kínáljunk mellé felkockázott pirítóst. Piémont-ban fehér szarvasgombát is hintenek a sajtba az utolsó pillanatban.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtfondü » Csokifondü » Joghurt » Zöldborsó pörkölt
» Hagymás tofurántotta » Töltött alma » Diós túrógombóc » Gombával töltött kellevél
» Borsó pöri » Zakuszka (Ilike módra) » Rántott szójaszelet » Vegetáriánus kocsonya
» Zöldfűszeres sajtfalatkák » Karfiolos rakott burgonya » Sajtos krumpligolyók » Csiperkés zsemlék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.