| Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel receptHozzávalók: hozzávalók 8 főre Tészta: 14 dkg simaliszt 9 dkg vaj 1 tojássárgája 1 tk folyékony édesítő Töltelék: 100 g étkezési keményítő ízlés szerint cukor, illetve édesítő 2 dl tej 1 egész tojás 1 vaníliarúd kikapart magja (NEM ÉR kispórolni belőle! :) ) szeder , áfonya Elkészítés: elkészítés A sütőt előmelegítjük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az édesítőt és a tojássárgáját, és omlós tésztát gyúrunk belőle. Kibélelünk vele egy kerek pitetálat (a peremét is!), villával sűrűn megszurkáljuk, majd elősütjük 10 percig. (Én most nem tettem rá nehezéken, és működött.) Amíg a pitealap sül, elkészítjük a krémet: a keményítőt csomómentesen kikeverjük a tejjel és a tojással, majd hozzáadjuk a vaníliamagokat. (Tényleg nem ér kispórolni! :) ) Az elősütött pitealapon elrendezgetjük a gyümölcsöket, majd óvatosan ráöntjük a keményítős keveréket. Visszatesszük a sütőbe 30 percre, majd a sütőt lezárjuk és ott hagyjuk langyosra hűlni. Akkor jó, ha a pitetálat kissé megmozgatva, már nem "remegős", folyós a krém, de nem kell teljesen szilárdra sütni, mert ha kihűl, úgyis dermed még. sütési hőfok: 170 °C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 22 cm A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |