Tutireceptek.hu fejléc

Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel recept

Kategória:


Hozzávalók:
hozzávalók 8 főre

Tészta:

14 dkg simaliszt
9 dkg vaj
1 tojássárgája
1 tk folyékony édesítő

Töltelék:

100 g étkezési keményítő
ízlés szerint cukor, illetve édesítő
2 dl tej
1 egész tojás
1 vaníliarúd kikapart magja (NEM ÉR kispórolni belőle! :) )
szeder , áfonya

Elkészítés:
elkészítés

A sütőt előmelegítjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az édesítőt és a tojássárgáját, és omlós tésztát gyúrunk belőle.
Kibélelünk vele egy kerek pitetálat (a peremét is!), villával sűrűn megszurkáljuk, majd elősütjük 10 percig. (Én most nem tettem rá nehezéken, és működött.)
Amíg a pitealap sül, elkészítjük a krémet: a keményítőt csomómentesen kikeverjük a tejjel és a tojással, majd hozzáadjuk a vaníliamagokat. (Tényleg nem ér kispórolni! :) )
Az elősütött pitealapon elrendezgetjük a gyümölcsöket, majd óvatosan ráöntjük a keményítős keveréket.
Visszatesszük a sütőbe 30 percre, majd a sütőt lezárjuk és ott hagyjuk langyosra hűlni. Akkor jó, ha a pitetálat kissé megmozgatva, már nem "remegős", folyós a krém, de nem kell teljesen szilárdra sütni, mert ha kihűl, úgyis dermed még.

sütési hőfok: 170 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 22 cm


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack vaníliakrémmel » Túrófánk (Update1) » Bundáskenyér szalonnával » Muffin - U1
» Aszalt meggyes kókuszgolyó » Zabpelyhes buci » Töltött padlizsán update 1 » Kávés madártej (Update1)
» Diabetikus torta » Húsvétváró saláta » Gyümölcskocka (U1) » Madártej glukononnal
» Túrós rizs » Update 1 Bögrés-meggyes » Almásrétes » Almás-diétás kekszgolyó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.