| Káplán krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 tojás sárgája 5 dkg porcukor 5 dkg vaj 1 1/2 dkg szalalkáli 1 dl langyos tej Krém: 3 tojás sárgája 20 dkg porcukor fél liter tej 4 dkg liszt 1 cs. van.cukor 5 dkg vaj 3 tojás habja Elkészítés: A tésztához valókat összeállítjuk a tejben feloldott szalalkálival, s 3 lapot nyújtunk. A közepes méretű tepsi tetején,sütőpapíron kisütjük őket --hamar sül. Krém: A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, s simára kavarjuk. Felöntjük a felforralt tejjel, s sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat,s óvatosan, hogy ne törjön, a kemény tojáshabot. Megtöltjük a lapokat,tetejét vaníliás porcukorral szórjuk, másnap szeleteljük. Cukor helyett csokimáz is kerülhet rá. Nagyon finom, és könnyű süti! A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |