| Szecsuáni sertés kaliforniai paprikával receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg sertés szűzpecsenye 2 ek kukoricakeményítő 5 ek szójaszósz 1 ek fehérborecet só 2,8 dl víz 4 ek mogyoróolaj 2 póréhagyma 1 piros kaliforniai paprika 1 cukkíni 1 sárgarépa 1 csipet csilipehely Elkészítés: 1. A húst felkockázzuk és összekeverjük 2 evőkanálnyi szójaszósszal és a csilipehellyel. Fél órára hűtőbe tesszük. 2. Azalatt összevágjuk a zöldségeket: a cukkínit, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteljük; a póréhagymát vékony szeletekre karikázzuk. 3. Egy tálban simára keverjük a vizet, fehérborecetet, 3 evőkanál szójaszószt és a keményítőt. Állni hagyjuk. 4. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál mogyoróolajat felhevítünk. Beletesszük a húst és keverve, rázva megsütjük benne. (10 perc) 5. Ha kész, kiszedjük a húst és félretesszük. Ismét olajat hevítünk, belerakjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát. 2-3 percig rázogatva sütjük. 6. Beletesszük a cukkínit, a sárgarépát, a sót és további 2 percig sütjük. 7. Hozzárakjuk a húst és a keményítős lét. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Rizzsel azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |