Tutireceptek.hu fejléc

Szecsuáni sertés kaliforniai paprikával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye
2 ek kukoricakeményítő
5 ek szójaszósz
1 ek fehérborecet

2,8 dl víz
4 ek mogyoróolaj
2 póréhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 cukkíni
1 sárgarépa
1 csipet csilipehely

Elkészítés:
1. A húst felkockázzuk és összekeverjük 2 evőkanálnyi szójaszósszal és a csilipehellyel. Fél órára hűtőbe tesszük.
2. Azalatt összevágjuk a zöldségeket: a cukkínit, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteljük; a póréhagymát vékony szeletekre karikázzuk.
3. Egy tálban simára keverjük a vizet, fehérborecetet, 3 evőkanál szójaszószt és a keményítőt. Állni hagyjuk.
4. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál mogyoróolajat felhevítünk. Beletesszük a húst és keverve, rázva megsütjük benne. (10 perc)
5. Ha kész, kiszedjük a húst és félretesszük. Ismét olajat hevítünk, belerakjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát. 2-3 percig rázogatva sütjük.
6. Beletesszük a cukkínit, a sárgarépát, a sót és további 2 percig sütjük.
7. Hozzárakjuk a húst és a keményítős lét. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Rizzsel azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertés láb és fül pörkölt. » Sertésborda » Lencsés sertés raguleves » Borított sertésjava
» Részeges sertésborda » Sertés pörkölt » Borzas sertésszelet » "Jénai" sertéssült
» Tejfölös sertéshús » Sertéshúsos rizibizi » Emeletes Sertésborda » Földimogyorós sertéshús
» Édes-savanyú sertéscsíkok » Édes - savanyú sertéssült » Töltött sertésborda » Olasz sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.