Tutireceptek.hu fejléc

Svéd uborka recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 kg kisebb fajta uborka (nem kell meghámozni)
1 kg hagyma
kevés apróra vágott kapor
6 dl víz
4 dl 10 %-os ecet
6 dl cukor
1 dl só
1 kiskanál borkén
1 kiskanál nátrium benzonát vagy szalicil

Elkészítés:
Az uborkát és a hagymát legyaluljuk, belekeverjük az apróra vágott kaprot. Ráteszünk minden hozzávalót és 1 napig állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük. Annyi levet enged amennyi pont ellepi. Másnap üvegekbe rakjuk, úgy hogy a lé érje fel.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós uborka » Sváb kovászos uborka. » Uborkás turmix » Hideg kapros uborkaleves
» Diós-sonkás uborkasaláta » Uborka túrókrémmel » Uborka ital » Túrós uborkaleves
» Saláta uborka télire » Sült hal uborkaszósszal » Perzsa uborkasaláta » Fokhagymás, kapros uborka
» Kapros uborkaleves » Uborka mártás » Uborkás rokfortsaláta » Uborkamártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.