Tutireceptek.hu fejléc

Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya (közepes nagyságú),
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
zöldpetrezselyem vagy kapor,
só,
bors.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fokhagymát tisztítsuk meg, zúzzuk össze. A petrezselyemlevelet is mossuk meg, vágjuk apróra. Keverjük össze az olajat, a fokhagymát, a petrezselymet, a fűszereket és öntsük rá a burgonyára, keverjük össze. Tetszés szerint más fűszereket is használhatunk, a csili és a rozmaring is különlegessé teszi. Tegyük a burgonyát sütőzacskóba, a zacskó száját kössük be. Tegyük a burgonyát egy tepsibe, előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 1 órán át.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás túrós lepény » Nápolyi burgonyaleves » Fokhagymas-sajtos burgonya » Gyergyói burgonya
» Húsos burgonyarétes » Fokhagymás rántott hús » Burgonyagombóc leves 2. » Kókuszgolyó burgonyából
» Göngyölt fokhagymás csülök » Fokhagymás kenyér » Gombás burgonya » Burgonyás túrógombóc
» Francia rakott burgonya » Tepsis ropogós burgonya » Héjában sült burgonya » Hagymás-burgonyás csipetke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.