| Sütőzacskóban sült csirkecomb burgonyával receptEgytálételek Hozzávalók: 3 egész csirkecomb /vagy amennyi kell a családnak/ 10 szem krumpli /3 csirkecombhoz számoltam/ 2 fej lila hagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 dl olaj olaszos villámpác fokhagymapor só Elkészítés: Az olaszos villámpácot az olajjal és fokhagymaporral elkevertem,a húsokat beirdaltam megsóztam és a páclébe tettem.Fél óra múlva /de lehet egy éjszakát is állni hagyni/ sütőzacskóba tettem.A krumplikat megpucolva négybe,a lila hagymákat ketté vágtam a fokhagyma gerezdeket egészben hagytam.Ezeket is megforgatom a páclében a húsok mellé teszem és végül a pácot is ráöntöm. Lezártam a zacskót és előmelegített 180° sütőbe toltam 1 órára,majd mikor elkészült,a sütőzacskó tetejét felvágva még rápirítok kicsit. Tanácsok: Bármilyen tetszés szerinti fűszerkeverék használható.Előző este is be lehet pácolni a húst,úgy a fűszer keverék jobban átjárja majd a combokat.A hús és a krumpli mennyisége a családtagok számával arányosan nő :-) Aki szereti tehet még mellé zöldség féléket,répát,karfiolt,cukkinit stb. A receptet beküldte: Pocakos24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |