| Sütőtökös gnocchi gombamártással receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg krumpli kb. 30 dkg liszt só 50 dkg sütőtök A mártáshoz: 30 dkg erdei gomba, vagy konzerv szeletelt csiperke fél fej hagyma só pirospaprika 1 dl tejszín 1 evőkanál liszt Elkészítés: A tököt megsütjük. A krumplit megfőzzük, összetörjük, sózzuk. A megsült tök húsát leszedjük a héjáról, a krumplihoz tesszük, és összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz. A tésztát hengerré formázzuk, késsel felvagdossuk, mintha nudlikat csinálnánk. Forrásban levő sós vízbe tesszük. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrjük le. A gombamártáshoz kevés olajon megfonnyasztjuk hagymát, rátesszük a feldarabolt gombát, pár perc alatt megpároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk. A végén behabarjuk tejszínes liszttel, forraljuk ki. A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk. pirospaprika 1 dl tejszín 1 evőkanál liszt A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |