| Sütőtökös puszedli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 mérőpohár teljes kiőrlésű liszt (én tönkölylisztet használtam) 4 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál só 2 teáskanál őrölt fahéj 1/2 teáskanál őrölt gyömbér (az eredeti őrölt szerecsendiót ír) 2 mérőpohár (kb. 40 dkg) sütőtökpöré (lehet konzerv vagy otthon elkészített) 1/2 mérőpohár agavészirup 1/2 mérőpohár juharszirup (az eredeti recept melaszt ír, de ha egyik sincs, 1 egész pohárnyi agavészirupot használjunk) 1 mérőpohár növényi tej vagy víz (én mandulatejet tettem bele, de lehet szója-, rizs- vagy zabtej is) 1 mérőpohárnyi vörösáfonya (az eredeti recept mazsolát ír, de szinte bármilyen apróra vágott aszalt gyümölcs szóba jöhet) Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy külön tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőből egy homogén masszát keverünk. Sütőpapírral borított sütőlapra egy-egy evőkanálnyi tésztát halmozunk egymástól kb. másfél centi távolságra (nem nagyon terül szét sütés közben). 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |