Tutireceptek.hu fejléc

Sushi magyarosan (vagy candidasan) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-sushi lapok (tudtommal algabol vannak, szerintem ehetjuk)
- 1 bogre barna rizs
- hidegen sajtolt olaj (en napraforgobol csinaltam de jo olivaolaj is)
- 1/2 hagyma
- so
- 2-3 bogre viz (attol fugg milyen fajta rizs, nemelyik kemenyebb)
- 1 paradicsom
- 1 zoldhagyma
- 1 pohar natur joghurt
- 1 kiskanal kapor
- csipet feherbors
- csipot fokhagymapor

Elkészítés:
Eloszor elkeszitjuk a barnarizst (ez izesebb a natur rizstol). Pici olajon 2-3 percig megpiritjuk a rizst, beletesszunk egy fel hagymat (egeszben, mert a vegen kivesszuk, csak igy jobb ize van a rizsnek), felontjuk az elore felforralt 2-3 bogre vizzel es megsozzuk izles szerint. Lefedjuk egy fedovel es kb. 15-20 percig kis langon fozzuk. Ha kesz, felretesszuk hulni. Kozbe elkeszitjuk a martogatost hozza.
Az egy bogre natur joghurthoz hozzakeverjuk a kaprot, sot, feherborsot es ha valaki szereti akkor fokhagymat is.
A sushi lapokra rahalmozzuk a rizst de csak a feleig, a kozepere hosszaba ratesszuk a csikokra vagott paradicsomot es a zoldhagymat (az lehet egybe es jobban nez ki amikor felvagjuk). A sushi feltekerovel (de akar egy tiszta konyharuhaval is lehet) feltekerjuk a sushi-kat es a lap veget bekenjuk vizzel hogy odatapadjon.
A vegen kb. 2 cm vastag karikakat vagunk es egy tanyerra tesszuk, vagassal felfele. Diszitesnek tehetunk melle paradicsomot es zoldhagymat a martogatos szosz melle (ha elfogyott a suszhi azt is lehet martogatni) :)

Tanácsok:
Viszont a sushi-kat massal is be lehet tolteni, fantazia kerdese (mas zoldsegek, akar magok is)
Jo etvagyat mindenkinek!

2.idoszaktol, enyhen fustolt tonhallal is lehet tolteni vagy garnelaval, koktelrakkal.
Allitolag 1. idoszakban is ehetoek de ugy dontottem nem kerek beloluk, majd 2-3 het utan...

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Mukusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini magyarosan/2 főre » Kecsege magyarosan » Egyszerű tonhalas sushi » Spagetti magyarosan
» Zöldséges sushi » Gombaleves magyarosan » Aperol koktél magyarosan » Sushi-variációk
» Székelykáposzta gerslivel » Csirkecomb pékné módra » Juhtúrós rakott burgonya » Brokkoli Mornay mártással
» Sült rizs » Pásztortarhonya bográcsban » Csirkés Waldorf-cipó » Besameles rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.