| Sushi magyarosan (vagy candidasan) receptEgytálételek Hozzávalók: -sushi lapok (tudtommal algabol vannak, szerintem ehetjuk) - 1 bogre barna rizs - hidegen sajtolt olaj (en napraforgobol csinaltam de jo olivaolaj is) - 1/2 hagyma - so - 2-3 bogre viz (attol fugg milyen fajta rizs, nemelyik kemenyebb) - 1 paradicsom - 1 zoldhagyma - 1 pohar natur joghurt - 1 kiskanal kapor - csipet feherbors - csipot fokhagymapor Elkészítés: Eloszor elkeszitjuk a barnarizst (ez izesebb a natur rizstol). Pici olajon 2-3 percig megpiritjuk a rizst, beletesszunk egy fel hagymat (egeszben, mert a vegen kivesszuk, csak igy jobb ize van a rizsnek), felontjuk az elore felforralt 2-3 bogre vizzel es megsozzuk izles szerint. Lefedjuk egy fedovel es kb. 15-20 percig kis langon fozzuk. Ha kesz, felretesszuk hulni. Kozbe elkeszitjuk a martogatost hozza. Az egy bogre natur joghurthoz hozzakeverjuk a kaprot, sot, feherborsot es ha valaki szereti akkor fokhagymat is. A sushi lapokra rahalmozzuk a rizst de csak a feleig, a kozepere hosszaba ratesszuk a csikokra vagott paradicsomot es a zoldhagymat (az lehet egybe es jobban nez ki amikor felvagjuk). A sushi feltekerovel (de akar egy tiszta konyharuhaval is lehet) feltekerjuk a sushi-kat es a lap veget bekenjuk vizzel hogy odatapadjon. A vegen kb. 2 cm vastag karikakat vagunk es egy tanyerra tesszuk, vagassal felfele. Diszitesnek tehetunk melle paradicsomot es zoldhagymat a martogatos szosz melle (ha elfogyott a suszhi azt is lehet martogatni) :) Tanácsok: Viszont a sushi-kat massal is be lehet tolteni, fantazia kerdese (mas zoldsegek, akar magok is) Jo etvagyat mindenkinek! 2.idoszaktol, enyhen fustolt tonhallal is lehet tolteni vagy garnelaval, koktelrakkal. Allitolag 1. idoszakban is ehetoek de ugy dontottem nem kerek beloluk, majd 2-3 het utan... Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Mukusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |