| Sült vér velővel receptHúsételek Hozzávalók: alvadt disznóvér 20 dkg velő 4 db vörös hagyma 1 zöldpaprika zsír vagy olaj pirospaprika 2 tk majoránna só tbors Elkészítés: A hagyma felét kockára, a másik felét félfőre vágjuk, az alvadt vért kockázzuk. A kockázott hagymát üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. A felkockázott alvadt vért beleöntjük, sózzuk, megszórjuk majoránnával és kevergetve főzzük. 10 perc után rátesszük a megmaradt hagymát, a karikára vágott paprikát, a velőt, frissen őrölt borsot és addig főzzük, amíg elfő róla a víz /zsírjára sül/ és a hagyma már puha, de még nem főtt szét, a vér pedig megkeményedik kicsit. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |