| Sült vaddisznószelet káposztával receptHozzávalók: 60 - 70 dkg. vaddisznólapocka vagy tarja, só, 1 kiskanál fűszerpaprika, 1 evőkanál köménymag, 50 dkg. savanyú káposzta, 2 evőkanál sertészsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál porcukor, 1 dl.száraz fehér bor, néhány szál petrezselyemzöld Elkészítés: A húst gondosan megtisztítjuk, majd konyharuhával leitatjuk róla a nedvességet és enyhén kikent tepsibe tesszük. Meghintjük sóval, köménymaggal és lefedve lassú tűzön sütni kezdjük. Sütés közben folyamatosan locsolgassuk a kisült hús zsiradékával, levével. Ha ez nem elégséges, akkor öntsünk hozzá kevés forró vizet és a locsolgatást ezzel folytassuk. Kb.35 - 40 perc múlva levesszük róla a tetőt, megfordítjuk és puhára sütjük úgy,hogy a teteje jól átpiruljon, de a hús ne száradjon ki. Amíg a hús sül, addig egy másik edényben zsírt hevítünk, amin megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is a levével együtt ( ha nagyon savanyú, akkor előzetesen átmossuk), majd megszórjuk köménymaggal és lefedve pároljuk. Ha a levét túlságosan elvesztené a folyadékot borral pótoljuk. Félig megpuhult állapotban szükség, - illetve ízlés szerint sózzuk és meghintjük őrölt fekete borssal. Befejezés előtt porcukrot és fűszerpaprikát keverünk hozzá és ezekkel még egyszer átforrósítjuk. A hűst felszeleteljük. Sós burgonyával, burgonya roláddal vagy knédlivel és párolt káposzta körítéssel kínáljuk.Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel is díszíthetjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |