| Sült rizs - földimogyoróval receptKöretek Hozzávalók: 10 dkg rizs, 5 dkg földimogyoró, 1 evőkanál szezámolaj(esetleg olívaolaj) 1 csipetnyi tengeri só Elkészítés: A felhevített szezámolajban pirítsuk meg a durvára tört mogyorót, emeljük ki. Az olajon pároljuk a rizst üvegesre, majd öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége volt. Hintsük meg a sóval, forraljuk fel, zárjuk le a tüzet. Húsz percig lefedve hagyjuk állni, amíg a rizs elkészül. Fontos hogy a fedőt egyszer se emeljük fel, mert a rizs a gőzben párolódik meg. A kész rizshez keverjük hozzá a mogyorót, és tálalás előtt sütőben melegítsük át. Tanácsok: Használhatunk olíva olajat, v. esetleg a szokásos étolajat is, de a szezámolajjal különleges ízhatást érhetünk el. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 366 kcal Zsírtartalom: 15,6 /adag gramm A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |